Wie houdt er niet van vegan mozzarella?

Aaaaah, wie houdt er niet van pizza?!

Bij The Vegan Butcher houden we er absoluut van. Maar met twee Italianen in het team zijn we misschien bevooroordeeld. Als je pizza zegt, kun je je fantasie de vrije loop laten. Er zijn allerlei soorten wondervoedsel. Dunne, dikke, Napolitaanse, Romaanse, Amerikaanse pizza’s met een met kaas gevulde korst, sobere pizza’s met weinig beleg en bombastische pizza’s vol groenten.

In Italië zouden velen een “facepalm” trekken bij het zien van deze “pizza-gekte”, of zelfs boos worden als je het basisvoedsel “ontheiligt”. Bepaalde dingen moeten worden gerespecteerd! Ananas op pizza? Je maakt een grapje. Hoe zit het met kaas? Dat is een heel ander verhaal.

vegan butcher mozzarella chicago pizzeria
Veganistische slagersmozzarella bij Chicago Trattoria, Flandresstraat, Brussel

Veganistische mozzarella

Als je aan pizza denkt, denk je aan kleverige, kleverige kaas die van je stuk afsteekt als je het snijdt en opeet. Velen beginnen al te watertanden als ze eraan denken. Bij de Vegan Butcher wilden we altijd al lekkere veganistische kaas maken. Hoewel we het officieel niet zo mogen noemen, is onze kaas gemaakt van planten. Dus meestal noemen we het ‘cheez’, om de gevoelige zielen niet te shockeren. 😉

De autocorrectie op mijn computer is echter erg koppig en blijft het corrigeren naar “kaas”. Wie ben ik om te discussiëren met technologie?! We leven nog steeds in de donkere middeleeuwen als het gaat om meningen over veganistisch eten: velen denken nog steeds dat veganistische kaas dat smaakloze, rubberachtige, flauwe spul is. De tijden veranderen echter en er komen steeds meer interessante kaasalternatieven op de markt. Sommige goed, sommige minder goed.

Dus, laten we naar het interessante deel gaan: het eten zelf. Bij The Vegan Butcher, hoewel meer gericht op het veganistische ‘vlees’, hebben we een vrij klein assortiment kazen. Maar ze zijn lekker!

Onze meest ‘bekende’, de veganistische mozza, wordt zeer gewaardeerd door onze klanten. De grootste hoeveelheid van dit product gaat echter naar onze professionele klanten. Er zijn een paar pizzeria’s en restaurants in Brussel die werken met de ‘mozza’, zoals wij het noemen. Daaronder Chicago Trattoria (Rue de Flandres) en Basils (Place de la Liberté). U kunt genieten van hun vaardigheden om pizza’s te maken en onze veganistische mozzarella + chorizo als toppings kiezen.

vegan butcher mozzarella basils brussels

Veganistische blauwe kaas

Plant-a-pizza in Gent gebruikt onze Blue Cheez op hun Quattro Formaggio pizza. Als je in Gent bent, moet je er zeker eens gaan kijken. Het blauw heeft een sterke, intense smaak en laat je verlangen naar meer. Als je van kaas houdt, moet je dit zeker proberen.

Op warme zomerdagen kunt u ook genieten van onze mozzarella in een mediterrane salade. Ook bekend als salade Caprese, heb je lekkere tomaten nodig (niet die uit België zeker!), voeg de veganistische mozzarella in plakjes toe, verse basilicum, olijfolie en een beetje zout en voilà, je hebt een eenvoudig, maar zeer Italiaans gerecht.

vegan butcher blue cheese
Veganistische Butcher's blauwe kaas, gerijpt met Roqueforti bacteriën

Waar kopen?

Voel je je geïnspireerd? Blijf onze blog lezen om meer te ontdekken over onze collabs met horecapartners. Er zullen er nog vele volgen! Ondertussen kunt u onze mozzarella zelf testen, en zien waar het om gaat. 🙂 Misschien als je geluk hebt, kun je ook wat blauwe kaas scoren in onze webshop. Af en toe hebben we wat te koop.

Scroll naar boven