De Vegan Butcher in Brussel

De Vegan Butcher in Brussel

The Vegan Butcher’s Choice gaat in 2019 van start als Federica en Benoit besluiten de allereerste plantaardige ‘slagerij’ in België te lanceren. Gedreven door het doel om de vleesconsumptie te verminderen, willen we de wereld laten zien dat je vlees ‘alternatieven’ kunt hebben die rijk zijn aan voeding, lekker en divers zijn: we hebben voor ieder wat wils!

Vandaag is The Vegan Butcher een bekende producent van ambachtelijke “vleeswaren” en “kazen”, en een gewaardeerde traiteur in de hoofdstad Brussel. Tot onze best verkopende producten behoren vegan spek, bekroonde ribbetjes en zelfs bereide maaltijden.

The founders of Vegan Butcher Brussels
Foto: Sien Verstraete

Onze diensten

Webwinkel

Wij bieden een breed gamma vegan 'vleeswaren' en 'kazen' in onze webshop. Bestel online of bezoek ons atelier in Brussel. Wij verzenden over heel België.

Catering

Wij verzorgen de catering voor zakelijke evenementen (lunch, seminar,...) geleverd aan uw kantoor. Wij verzorgen ook privé evenementen (verjaardag, bruiloft,...)

Horeca

Volg de trend en zet plantaardige opties op je menu. Ambachtelijke vleeswaren en kazen van hoge kwaliteit voor een maximale klanttevredenheid.

Een groot assortiment heerlijke artisanale producten

Bekroonde ribbetjes, worsten, ‘biefstuk’, mozzarella, hamburgers, cordon blue, spreads, vol-au-vegan, … om maar enkele van de vele plantaardige producten te noemen die wij in onze webshop aanbieden. Waarom shoppen bij ons? Omdat onze producten anders zijn dan wat je in de supermarkt vindt.

vegan butcher bacon

Catering voor bedrijven

Wat onze klanten over ons zeggen

 

Volg Vegan Butcher's updates

KORTINGSCODES / LAATSTE NIEUWS / WEGGEEFACTIES / WEEKMENU

Nieuwsbrief

Waarom vegan?

Voor het klimaat

Het speciale rapport over klimaatverandering en land van de Intergouvernementele Werkgroep inzake klimaatverandering (IPCC) beschrijft plantaardige voeding als een belangrijke kans om de klimaatverandering te reduceren - en bevat een beleidsaanbeveling om de vleesconsumptie te verminderen.

Voor de dieren

Jaarlijks worden maar liefst 750 miljard dieren gedood, vooral vissen en kippen. Eén persoon kan een grote impact hebben en elk jaar ongeveer 100 dierenlevens redden. Wat wij dieren aandoen is niet iets om trots op te zijn, en veroorzaakt enorm veel leed. Plantaardig "vlees" en "kaas" zijn oplossingen voor dit probleem.

Voor uw gezondheid

Regeringen, instellingen en burgers worden zich steeds meer bewust van de gezondheidsvoordelen van een plantaardig dieet. "Vegetariërs en veganisten lopen minder risico op bepaalde gezondheidsaandoeningen, waaronder ischemische hartziekten, diabetes type 2, hypertensie, bepaalde soorten kanker en obesitas." (Academie voor Voeding en Diëtetiek)

Waarom is plantaardig eten zo belangrijk?

meat climate change

Momenteel wordt ongeveer 80% van alle landbouwgrond gebruikt om voedsel te verbouwen voor dieren, die geslacht worden voor vlees. Als iedereen zou overschakelen op een plantaardig dieet, zou er ongeveer 3 miljard! hectare land vrijkomen. Als we op dat land bossen planten, zouden die bomen in 100 jaar ongeveer 800 miljard ton CO2 verwijderen. Hoewel er meer moet worden gedaan om de klimaatverandering te stoppen, is het veranderen van wat we eten een belangrijke stap om te voorkomen dat onze planeet een kritieke temperatuur bereikt.

Wij begrijpen dat het veranderen van gewoontes moeilijk kan zijn. Daarom willen we de honger naar vlees stillen: we willen mensen een “plantaardige vleeservaring” geven.

Scroll naar boven