Hoe je een geweldige vegan barbecue maakt

Geweldige vegan barbecues beginnen met uitstekend plantaardig ‘vlees’

Laten we eerlijk zijn: we zijn allemaal wel eens op klassieke barbecuefeestjes geweest, en dat zijn altijd uitspattingen van overmatige vleesconsumptie. De mannen verzameld rond brandende kolen met een biertje in hun handen, terwijl de vrouwen de salades maken in de keuken. Komaan, we zijn in 2023! Weg met die stereotypen. Wie bereid is om nieuwe dingen in zijn leven te proberen, kan ontdekken hoe het anders kan. Hoe kunnen we die vleesgeoriënteerde evenementen een beetje eigentijdser maken? Plantaardig vlees is het antwoord.

vegan butcher barbecue

Kwaliteits vegan ‘vlees’, een onmisbare noodzaak

Elk jaar, in het barbecueseizoen, lanceert The Vegan Butcher een barbecuepakket op de webshop met een selectie vegan barbecue vlees. Er zijn kleurrijke brochettes met verse groenten, pittige merguezworstjes, malse filet mignons, ribbetjes in barbecuesaus en heerlijke burgers met zongedroogde tomaten. We doen er ook twee grote potten saus bij (Cocktailsaus en tartaarsaus) omdat het heerlijk is om het vegan ‘vlees’ in de saus te dippen.

Het vlees is speciaal gemaakt voor gebruik op de barbecue en is al gemarineerd, zodat je het alleen nog maar op de grill hoeft te leggen. Easy peasy. Deze vegan vleeswaren onderscheiden zich echt van de alledaagse supermarktproducten. Ze zijn superlekker, hebben een hoge voedingswaarde en zijn voorgemarineerd voor gemakkelijk gebruik. Als je koppige vleeseters moet overtuigen, is dit het eten dat je ze moet voorschotelen.

vegan butcher barbecue

Een feest voor kinderen

Jazeker, kinderen zullen er dol op zijn! We geven het toe, de vegan vleeswaren die we maken zijn supervullend. Meestal zijn drie stukken Vegan Butcher ‘vlees’ echt genoeg voor de grote eters onder ons. De meeste mensen hebben genoeg aan slechts twee stukken. De textuur van onze vegan vleeswaren is compact en stevig. Ze zijn robuust genoeg om de zwaarste omstandigheden op de grill te doorstaan! Eén tip: ze hoeven niet lang op de grill te blijven. Een paar minuten per kant is genoeg. Ze zijn immers al voorgekookt.

Grill er wat groenten bij voor extra plezier! We zijn dol op gegrilde courgette en aubergines. Andere ideeën: gegrilde maïskolven, gehalveerde paprika’s, kerstomaatjes op een stokje, een halve rode ui of asperges als ze in seizoen zijn. Een snelle zoektocht op het web geeft je veel inspiratie. Als je geen zin hebt om aardappelsalade te maken, gooi dan gewoon wat aardappelen in de kolen, gewikkeld in aluminiumfolie.

vegan butcher grill

Een plantaardige barbecue voor je evenement?

Als je een evenement hebt gepland: een bruiloft, een verjaardagsfeestje, een jaarlijkse bijeenkomst met collega’s, of wat de gelegenheid ook is, de Vegan Butcher kan voor je komen grillen. Wij brengen het eten en de barbecue mee en jij kunt gewoon ontspannen. Denk er wel aan dat de groep groot genoeg moet zijn. We rekenen 40 euro per uur voor onze service. Een groep van twintig mensen is het minimum.

Voor kleinere groepen raden we aan het barbecuepakket te kopen en het vlees zelf te grillen. Er is niet echt een maximum voor evenementen, honderd of tweehonderd mensen is geen probleem. Voor grote groepen huren we meerdere barbecues en huren we extra personeel in om te grillen. Geen probleem!

Laat het mooie weer maar komen, dan kunnen we grillen! ☀️

vegan butcher barbecue

Neem contact op voor een offerte of voor vragen over de organisatie van je evenement. We kunnen iets voor je regelen.

Scroll naar boven