Vegan eetgelegenheden in Brussel

Veganistische eetgelegenheden in Brussel

Brussel heeft een groeiend arsenaal aan volledig veganistische eetgelegenheden. Tegenwoordig kun je in veel restaurants, brasseries en cafés gemakkelijk veganistische opties vinden. Brussel is misschien niet het ‘vegan walhalla’ bij uitstek, maar kan zich qua plantaardige eetgelegenheden meten met de meeste Europese steden. Je zult hier geen honger lijden!

Als Vegan Butcher bevoorraden wij een aantal van die plaatsen met ons veganistisch vlees. Eén ding is zeker: klanten houden ervan als ze lekkere vleesvervangers bij hun gerecht krijgen. Dit geldt vooral voor gemengde groepen: iedereen kan plantaardig vlees bestellen, en het vlees wordt niet gemist. Wij geven u een kort overzicht van enkele plaatsen waarmee wij samenwerken.

Chicago café – Chicago Trattoria

In de buurt van het pittoreske Sint-Cathérine en de Dansaertwijk liggen zowel café Chicago als de Chicago Trattoria (Rue de Flandre). Zij staan echt achter het concept van de Vegan Butcher en geloven in de kwaliteit van onze producten. Daarom werken we graag met hen samen. Ze hebben altijd veganistische opties op het menu, en onze veganistische mozzarella en veganistische chorizo is een vaste optie in The Trattoria. Met hun authentieke Valoriani-pizzaoven is het menens. U zult moeilijk een betere vegan pizza in Brussel kunnen vinden.
Het Chicago café heeft een menu dat ongeveer om de zes maanden verandert, maar ook hier doen ze veel moeite om veganistische opties op het menu te zetten. De zaak zit meestal vol, omdat het een zeer populaire brunchplek is. Op het moment van schrijven bieden ze een complete veganistische brunch aan, met daarin onze veganistische omelet, veganistische bacon en een heerlijke cashew cheeseball. De plek bij uitstek als je in een gemengde groep bent van veganisten en niet-vegans.

basils vegan pizza

Basils

Nog een toplocatie voor het scoren van heerlijke veganistische pizza’s en authentieke Italiaanse gerechten.
Gelegen aan de Place de la Liberté, zorgt het kleine maar gezellige Basils voor u. Als je veganist bent, kun je een ruime keuze krijgen. U vindt er onder meer Vegan Butcher chorizo, mozzarella, spek en Italiaanse worst. De plek krijgt goede recensies, het is een perfecte plek om te bezoeken als je naar een concert gaat in het ‘Cirque Royal’ dat vlakbij ligt. Het is een klein restaurant, dus u kunt beter vooraf reserveren.

Lucifer Lives

De geweldige mensen van Lucifer Lives verwelkomen u in hun warme nest in de Hoogstraat, hartje ‘Marollen’, de place to be als u de authentieke Brusselse sfeer wilt opsnuiven. Het wordt steeds populairder bij toeristen, maar de meeste mensen in Lucifer Lives zijn jongeren. Het is een perfecte plek voor een goede koffie in Brussel, zonder bang te zijn dat je koemelk in je latte krijgt. De koffie wordt met een glimlach geserveerd, en u kunt er ook eten bestellen. Als je binnen bent, bestel dan de ‘hangover’ met Vegan Butcher’s bacon. Er zijn heerlijke taarten, koekjes en ze doen specials voor Halloween en op andere momenten van het jaar. Een must-visit als je vegan bent en Brussel bezoekt.

Wonderbao

Mede opgericht door de voormalige chef van het vegetarische restaurant Dolma (dat nu gesloten is), heeft deze plek ‘fast good’ met een creatief tintje. De nadruk ligt op Bao’s, een zacht gestoomd rijstbroodje gevuld met allerlei soorten groenten, tofu, falafel, en de ‘Blue seitan bao’ heeft de Vegan Butcher’s kip erin, die heerlijk wordt gebakken en afgemaakt met een blauwe spirulina aïoli, dit is de tovenarij die Vincent in zijn vingers heeft. Hij geeft echt om het maken van lekker eten, wat blijkt uit de moeite die hij in zijn creaties steekt. Hij is zeer royaal met het gebruik van biologische ingrediënten en Lacto-gefermenteerde groenten. Je krijgt een mooie XL bao voor een zeer scherpe prijs. Deze plek verdient zeker meer lof! (het ligt aan het Bonifatiusplein in Elsene)

wonderbao vegan chicken

Brewdog

Brewdog is een internationale keten met tientallen vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, en er duiken nog veel meer locaties op over de hele wereld. In Brussel kunt u de Brewdog bezoeken, dicht bij het centraal station, waar u terecht kunt voor al uw bierbehoeften. (ze zijn oorspronkelijk een brouwerij)
Wat we leuk vinden aan hen is dat ze de helft van hun menu veganistisch/vegetarisch hebben gemaakt. Nogal een zet, gezien de macho houding van sommige bierliefhebbers. Met dat in gedachten kun je eten krijgen voor ‘bro’s en sistahs’: burgers van Beyond meat, veganistische kipburgers, en je vindt er ook onze Vegan Butchers’ bacon in de ‘bacon double cheese burger’. Elke maandag organiseren ze ‘Vegan Mondays’, met een aantrekkelijke korting.

brewdog vegan

Les Nourritures Terrestres

Als u in Sint Gilles woont, vindt u in het Parvis deze kleine maar populaire cantine die vegetarisch/veganistisch is. Ze hebben een zeer dynamisch menu, maar het eten is altijd vers, en ze richten zich op gezond eten. Ze hebben het Goodfood label, een label voor lokale en duurzame eetgelegenheden.
Zij werken regelmatig met Vegan Butcher producten.

Yuca Latina

Een latijns-Amerikaans restaurant met vegetarische/veganistische opties. Het menu is traditioneel sterk gebaseerd op vlees, maar ze doen hun best om de veganisten niet teleur te stellen. Je vindt enkele Vegan Butcher producten zoals de chorizo in hun menu.

Scroll naar boven