Als The Vegan Butcher gebruiken we onze platforms graag om de nieuwste lanceringen van nieuwe plantaardige vleessoorten en maaltijden met jullie te delen.
En zo komt het barbecueseizoen met een selectie sappige, kant-en-klare steaks, worstjes en spiesjes, komt Kerstmis met een traditioneel gevuld gebraad, kaasfondue of charcuterieplankje, en is Valentijn niet compleet zonder een fancy menu inclusief voor-, hoofd- en nagerecht.
Ons doel als maker van plantaardige voeding
Maar naast onze hoofdactiviteit die je online ziet – voedselproducent – zijn we bovenal een bedrijf. Als start-up op weg naar de scale-up fase doen we ook al die ‘saaie’ dingen die de meeste bedrijven doen; noem maar op: vergaderen. Dit zijn momenten waarop we onze strategie en activiteiten plannen, maar we nemen ook de tijd om onszelf eraan te herinneren wat de reden achter ons concept is, de kern die alles vanaf het begin heeft gedreven:Waarom doen we wat we doen en hoe draagt dit bij aan de samenleving?We zijn de Vegan Butcher begonnen met een zekerheid: Onze planeet kan de huidige voedingsgewoonten van haar bevolking niet veel langer volhouden. We begonnen ons af te vragen… Wat is dan de toekomst van voedsel?We hebben misschien geen toverstafje, maar vanuit ons bescheiden perspectief en onze ervaring zien we de toekomst van voedsel precies op het kruispunt van doelgerichtheid en innovatie. Maar laten we dit beter uitleggen.Bij de Vegan Butcher is het doel niet zomaar een modewoord – het is de enige echte basis van alles wat we doen. Doel is de brandstof die ons voortdrijft, die ons naar onze doelen stuwt.
Over gezondheid en voeding
In een wereld die nu volledig in beslag lijkt te worden genomen door onderwerpen als AI en digitalisering van alles, durven we de focus af en toe te verleggen van hightech innovaties naar de klassieke schoonheid en echte smaken van een volledig, plantaardig voedingsaanbod.
Artisanale creaties zijn allesbehalve saai: ze combineren smaak, uiterlijk en natuurlijk voeding.
Wij geloven dat er altijd behoefte zal zijn aan eenvoudige maar gezonde voeding, rijk aan voedingsstoffen en goed voor ons.
We zien een groeiende trend in gezondheidsthema’s zoals het darmmicrobioom, dat een breed scala aan volwaardige voedingsmiddelen nodig heeft om goed te gedijen. Gezond worden gaat echt over keuzes maken: wat stop je in je mond?
De urgentie van duurzaamheid
In het post-pandemische scenario zien we bij de organisaties en instellingen waarmee we mogen samenwerken een gemeenschappelijke en groeiende trend: Een terugkeer naar meer authentieke voedingskeuzes, die duurzaamheid en de steeds toenemende dieetwensen van hun gasten, samen met de behoefte aan lekker en gezond eten. Onnodig te zeggen dat het ons trots maakt en zeer vastbesloten om onze weg in deze richting voort te zetten.
Maar hoe zit het met celcultuurvlees? We zijn enthousiast, dankbaar en nieuwsgierig om deze alternatieven te proberen en we geloven dat er op dit moment veel ruimte is voor alle spelers in het spel. Uiteindelijk worden we allemaal geleid door hetzelfde doel: het veranderen van de gewoonten van de consumenten van de toekomst, voor de toekomst.
Eén ding is echter zeker: plantaardig voedsel gaat een sleutelrol spelen in het voeden van de generaties na ons.