Het samenstellen van een uitgebalanceerde vegan maaltijd hoeft niet ingewikkeld te zijn. Bij The Vegan Butcher’s Choice geloven we in een flexibele, no-nonsense aanpak: zorg voor een goede bron van eiwitten, koolhydraten, gezonde vetten, veel groenten en je kunt aan de slag! Het sleutelwoord tot gezondheid? Altijd VARIATIE.
Om het je gemakkelijk te maken, hebben we drie maaltijd-ideeën met verschillende moeilijkheidsgraad samengesteld. Of je nu haast hebt, een beetje tijd, of indruk wilt maken, we hebben het voor je. Laten we eens kijken hoe je een uitgebalanceerde vegan maaltijd samenstelt!
1. Super eenvoudig: Eiwitrijke wrap
Perfect voor: Een snelle lunch of maaltijd voor na de training. (bereidingstijd: 5 minuten)
Wat je nodig hebt:
– 1 volkoren wrap(koolhydraten & vezels)
– 100g van de Vegan Butcher’s Choice chicken bites(proteĂŻne)
– 1 handvol spinazie of gemengde groenten(vitaminen & mineralen)
– 2 eetlepels hummus(gezonde vetten & extra proteĂŻne)
– 1 eetlepel gemengde zaden, zoals zonnebloempitten(crunch & omega-3s)
Zo doe je het:
1. Smeer de hummus op de wrap.
2. Sauteer de chickn bites een paar minuten in een pan. Voeg de chickn bites, groentjes en zonnebloempitten toe aan de hummus.
3. Rol op, snijd doormidden en geniet!

2. Middelmatig moeilijk: Comforting Boeddha Bowl
Perfect voor: Een helende, voedzaame maaltijd. (bereidingstijd: 20 minuten)
Wat heb je nodig:
– 100 g Vegan Butcher’s Choice Steak(proteĂŻne)
– 1/2 kop quinoa of bruine rijst(koolhydraten & vezels)
– 1/2 avocado(gezonde vetten)
– 1/2 kop geroosterde zoete aardappelen(extra vezels & vitamine A)
– 1/2 kopje gestoomde of gesauteerde broccoli(groenten)
– 2 eetlepels tahinidressing(smaak & gezonde vetten)
– 1 eetlepel sesamzaadjes(extra crunch & calcium)
Zo doe je het:
1. Kook quinoa of rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Bak de vegan steak 3-4 minuten per kant. Snijd de steak in reepjes als hij gaar is.
3. Maak een kom met alle bovenstaande ingrediënten, besprenkel met de tahinidressing en strooi er sesamzaadjes overheen.

3. Als je tijd hebt: Gourmet Vegan Lasagne
Perfect voor: Een gezellig weekenddiner of familiemaaltijd. (bereidingstijd: 45 minuten – 1 uur)
Wat je nodig hebt:
– 200g Vegan Butcher’s Choice Gehakt ( eiwitten)
– Lasagnevellen ( koolhydraten)
– 500 gr tomatensaus
– 500 gr bĂ©chamelsaus (romigheid)
– 200 g Vegan Butcher’s Mozzarella ( smeltend en heerlijk, plus gezonde vetten)
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 eetlepel olijfolie ( gezonde vetten)
– 1 theelepel oregano & basilicum ( kruiden en aroma)
– 1/2 kopje spinazie ( extra groente)
Hoe doe je het:
1. Verwarm de oven voor op 180°C
2. Bak de uien en knoflook in olijfolie tot ze zacht zijn. Fruit uien en knoflook in olijfolie tot ze zacht zijn. Voeg gehakt toe en bak 5 minuten. Roer de tomatensaus, oregano en basilicum erdoor en laat nog 5 minuten sudderen.
3. Als je geen kant-en-klare versie koopt, maak dan een snelle béchamel met 100 gr veganistische boter + 50 gr bloem + 500 ml plantaardige melk. Voeg peper, nootmuskaat en zout naar smaak toe.
4. Leg in een ovenschaal lasagnevellen, bolognesesaus, béchamel en spinazie. Herhaal dit voor 4 lagen en werk af met de vegan butcher mozzarella.
5. Bak gedurende 30 minuten op 180°C, tot ze goudbruin en bubbelend zijn.

Overtuigd?
Het samenstellen van een uitgebalanceerde vegan maaltijd is eenvoudig als je het flexibel houdt en de belangrijkste voedingsstoffen meeneemt. Of je nu een snelle wrap maakt, een voedzame bowl of een heerlijke lasagne, The Vegan Butcher’s Choice heeft producten voor elke levensstijl!
Bekijk ons volledige assortiment handgemaakte plantaardige producten van hoge kwaliteit op shop.veganbutcher.be en begin vandaag nog met het maken van heerlijke maaltijden.