Een nieuwe mijlpaal: het Vegan Butcher atelier

vegan butcher atelier

De Vegan Butcher is van locatie veranderd! We werken nu vanuit Schaarbeek, waar we een grote faciliteit hebben gekocht die vroeger een visbedrijf was. Over een mijlpaal gesproken! Tegelijkertijd vieren we een andere mijlpaal: ons vijfjarig bestaan.

Een nieuw hoofdstuk voor ons bedrijf

Ik weet het. De blogpagina op onze website is de afgelopen maanden verwaarloosd. We hebben het gewoon veel te druk gehad om blogberichten te schrijven, dat is de simpele waarheid. Maar we hebben geweldig nieuws om met jullie te delen: we hebben een oude viszaak gekocht en omgetoverd tot een vegan walhalla: Het Vegan Butcher atelier. Van hieruit zullen we de komende jaren ons bedrijf opbouwen. We zijn nu gevestigd in Schaarbeek, Brussel.

Om al deze prachtige veranderingen te vieren, hebben we een officieel openingsfeest georganiseerd op vrijdag 14 juni 2024. Het was onwijs tof!

vegan butcher official opening party atelier
Alle foto's op deze pagina zijn gemaakt door Tim Van den Brande

Full house

Het officiële openingsfeest was een groot succes: we verwelkomden meer dan 120 mensen, deelden eten en drinken met hen, we praatten urenlang, en het was gewoon een hele leuke tijd. Ons team in de keuken heeft heel hard gewerkt om ervoor te zorgen dat alle buikjes gevuld waren met heerlijk vegan fingerfood. Het regende complimenten over hoe lekker het was. Missie volbracht!

Het publiek was heel divers: familie en vrienden, een aantal van onze allerbeste klanten en mensen die de crowdfunding die we lanceerden steunden. Dankzij het geld dat we tijdens die crowdfunding ontvingen, konden we de noodzakelijke werkzaamheden uitvoeren die het gebouw nodig had.

vegan butcher official opening atelier

Vijfjarig bestaan

Zoals ik al eerder zei, vierden we ook het 5-jarig bestaan van The Vegan Butcher. Een tijd waarin ZOVEEL is gebeurd. We zijn klein begonnen in een gedeelde keuken, vanaf nul. We leerden, experimenteerden, leerden meer, experimenteerden meer. Er brak een moeilijke tijd aan toen de COVID-pandemie zich over de hele wereld verspreidde. We moesten onze bedrijfsstrategie radicaal veranderen. Maar we bleven onszelf constant afvragen:“Wat willen we precies doen?

Het was duidelijk dat we als Vegan Butchers altijd vegan vlees en kazen zouden maken. Dat is onze identiteit, onze signature. Maar we doen er graag iets mee: gebruiken in gerechten, en bereiden zodat mensen ervan kunnen genieten. Zo zijn we begonnen met plantaardige catering.

vegan butcher official opening atelier

De liefde voor vegan eten

Federica Boddi en Benoit Van den Broeck, de twee oprichters van The Vegan Butcher’s Choice, deelden een paar woorden met het publiek. Voornamelijk woorden van dankbaarheid, want zonder al onze geweldige klanten zouden we gewoon niet bestaan. Onze core business is onze klanten tevreden houden. Het is onze missie om ons cateringaanbod te verbeteren, meer en betere vlees- en kaassubstituten te maken en te doen wat we altijd al hebben gedaan: constant proberen het beter te doen, onszelf in vraag stellen en focussen op kwaliteit.

Dus onze manier van denken is in die vijf jaar niet veel veranderd. Wij zijn het nog steeds, die doen waar we van houden. We zijn nu een groter team. We hebben het geluk gehad om mensen in ons team te verwelkomen die de liefde voor veganistisch eten delen. Jeremy, Matteo en Theo hebben allemaal hun ninja force seitan vaardigheden verbeterd, eindeloze batches vegan vlees verwerkt en hun kookexpertise verfijnd om heerlijk plantaardig eten te maken.

vegan butcher official opening atelier

We kijken terug op een fijne avond met gelijkgestemde zielen. Er heerste een superpositieve sfeer en het gaf ons energie waar we nog steeds op surfen.

We hebben veel om dankbaar voor te zijn. Hard werken heeft zijn vruchten afgeworpen en we hebben een portfolio met tevreden klanten. Toch weet een wijs mens dat je in deze wereld niets als vanzelfsprekend moet beschouwen. Daarom blijven we hard werken om het niveau dat we hebben bereikt te behouden. Wie weet wat de toekomst brengt?

Wij DANKEN nogmaals iedereen die ons de afgelopen vijf jaar heeft gesteund, die in ons geloofde en die ons vertrouwde als klant.

Scroll naar boven

Subscribe to Vegan Butcher updates:

Get promo-codes, exclusive deals and stay up-to-date on the latest products!