De Vegan Butcher in Brussel
Wat we doen, in een notendop:
- Productie van ambachtelijke vleeswaren en kazen op plantaardige basis van hoge kwaliteit.
- Cateringdiensten voor bedrijven en privé-evenementen.
Onze diensten
Webwinkel
Wij bieden een breed gamma vegan 'vleeswaren' en 'kazen' in onze webshop. Bestel online of bezoek ons atelier in Brussel. Wij verzenden over heel België.
Catering
Wij verzorgen de catering voor zakelijke evenementen (lunch, seminar,...) geleverd aan uw kantoor. Wij verzorgen ook privé evenementen (verjaardag, bruiloft,...)
Horeca
Volg de trend en zet plantaardige opties op je menu. Ambachtelijke vleeswaren en kazen van hoge kwaliteit voor een maximale klanttevredenheid.
Catering voor bedrijven
Wat onze klanten over ons zeggen
brontë liekens19/01/2025 In mei 2025 trouwen mijn vriend en ik. Voor het feest kozen we ervoor om voor een volledig vegan traiteur te gaan, voor The Vegan Butcher’s Choice. Als voorsmaakje kochten we vorige week een pakketje bij hen. Mijn vriend, die wel af en toe nog vlees en zuivel eet, is fan. Het beste wat hij, maar ook ik, tot nu toe at. De bestelling gaat vlot, het afhalen eveneens. Het eten is vers, zonder gekke conserveer of kleurmiddelen. Verder hebben wij een goed contact met Benoit betreffende de trouw. Hij is erg responsief, adviseert ons en is behulpzaam. Wij kijken erg uit naar het eten op de trouw alsook naar de reacties van de (vleesetende) gasten. Kan alleen maar goed zijn! 🤩🥰 Charlotte D17/01/2025 J'ai acheté le pack découverte. Les textures du filet américain et des ribs sont clairement bluffantes, je tire mon chapeau. Au niveau du goût, il faut aimer le seitan: si on mange la pièce seule, on goûte que ce n'est pas de la viande (normal). Mais mélangée à d'autres préparations, on s'en rapproche vraiment (notamment la combinaison lard/oeufs, on croirait à du lard de porc). Avec le pack découverte on est à 4,5 euros/personne/portion, prix raisonnable à mon sens pour un produit totalement artisanal et travaillé. Expérience très positive. Jean Grootjans12/01/2025 You will not be disappointed! We’ve been customers of the Vegan Butcher for a while now and their products are really good. The vegan stoofvlees and the vol-au-vegan are excellent, the chorizo and the bacon are fantastic. We also ordered two roasts, appetizers, gratin dauphinois and roasted veggies for Christmas and everything was delicious! A+ Emmy Brby08/01/2025 Super kwaliteit, superlekker en handig om te kunnen afhalen. Blij dat jullie bestaan. Jan Meeuwens02/01/2025 Hapjes en gebraad zijn door 2 hard core veganisten als zeer lekker gekwoteerd. Groetjes en wellicht tot weldra! Jan Meeuwens F.M.T.30/12/2024 Heerlijk ! Elaine J. Hitchcock Levy30/12/2024 amazing vegan caterer, classic comfy and twisted dishes, fair priced, generous amounts, super savoury Gioacchino Silvestri26/12/2024 Mi servo da loro quasi settimanalmente. L'arrosto è incredibile: non sono un amante del seitan, ma questo arrosto mi ha fatto ricredere. Fanno e portano formaggi che vanno a ruba, uno più buono dell'altro. Dolci e piatti diversi ogni settimana. La cheesecake era fenomenale. Questa settimana cannelloni con ricotta, mozzarella e prosciutto. Adesso anche noi vegani abbiamo il macellaio!!! 😁 IEP EUA05/12/2024 Yummie plant based food. Impeccable catering service. Strongly recommended! Iris Pattyn26/11/2024 Wij zijn heel tevreden, vinden het heel erg lekker. Zeer professionele mensen om mee te werken.Google rating score: 4.9 of 5, based on 209 reviews
Een groot assortiment heerlijke artisanale producten
Bekroonde ribbetjes, worsten, ‘biefstuk’, mozzarella, hamburgers, cordon blue, spreads, vol-au-vegan, … om maar enkele van de vele plantaardige producten te noemen die wij in onze webshop aanbieden. Waarom shoppen bij ons? Omdat onze producten anders zijn dan wat je in de supermarkt vindt.
Volg Vegan Butcher's updates
KORTINGSCODES / LAATSTE NIEUWS / WEGGEEFACTIES / WEEKMENU
Nieuwsbrief
The Vegan Butcher’s Choice gaat in 2019 van start als Federica en Benoit besluiten de allereerste plantaardige ‘slagerij’ in België te lanceren. Gedreven door het doel om de vleesconsumptie te verminderen, willen we de wereld laten zien dat je vlees ‘alternatieven’ kunt hebben die rijk zijn aan voeding, lekker en divers zijn: we hebben voor ieder wat wils!
Vandaag is The Vegan Butcher een bekende producent van ambachtelijke “vleeswaren” en “kazen”, en een gewaardeerde traiteur in de hoofdstad Brussel. Tot onze best verkopende producten behoren vegan spek, bekroonde ribbetjes en zelfs bereide maaltijden.
Waarom vegan?
Voor het klimaat
Het speciale rapport over klimaatverandering en land van de Intergouvernementele Werkgroep inzake klimaatverandering (IPCC) beschrijft plantaardige voeding als een belangrijke kans om de klimaatverandering te reduceren - en bevat een beleidsaanbeveling om de vleesconsumptie te verminderen.
Voor de dieren
Jaarlijks worden maar liefst 750 miljard dieren gedood, vooral vissen en kippen. Eén persoon kan een grote impact hebben en elk jaar ongeveer 100 dierenlevens redden. Wat wij dieren aandoen is niet iets om trots op te zijn, en veroorzaakt enorm veel leed. Plantaardig "vlees" en "kaas" zijn oplossingen voor dit probleem.
Voor uw gezondheid
Regeringen, instellingen en burgers worden zich steeds meer bewust van de gezondheidsvoordelen van een plantaardig dieet. "Vegetariërs en veganisten lopen minder risico op bepaalde gezondheidsaandoeningen, waaronder ischemische hartziekten, diabetes type 2, hypertensie, bepaalde soorten kanker en obesitas." (Academie voor Voeding en Diëtetiek)
Waarom is plantaardig eten zo belangrijk?
Momenteel wordt ongeveer 80% van alle landbouwgrond gebruikt om voedsel te verbouwen voor dieren, die geslacht worden voor vlees. Als iedereen zou overschakelen op een plantaardig dieet, zou er ongeveer 3 miljard! hectare land vrijkomen. Als we op dat land bossen planten, zouden die bomen in 100 jaar ongeveer 800 miljard ton CO2 verwijderen. Hoewel er meer moet worden gedaan om de klimaatverandering te stoppen, is het veranderen van wat we eten een belangrijke stap om te voorkomen dat onze planeet een kritieke temperatuur bereikt.
Wij begrijpen dat het veranderen van gewoontes moeilijk kan zijn. Daarom willen we de honger naar vlees stillen: we willen mensen een “plantaardige vleeservaring” geven.