Over de Vegan Butcher
Foto: Tim Vandenbrande

Wij zijn toegewijd aan en gepassioneerd door vegan eten!
The Vegan Butcher’s Choice is een ambachtelijk voedingsmerk gespecialiseerd in plantaardige vlees- en kaasproducten, die ook veel gebruikt worden in ons foodservice aanbod (catering). Ons voedsel is handgemaakt, lokaal gemaakt van hoogwaardige ingrediënten en is 100% plantaardig.
Je vindt onze producten online op onze webshop, in onze express shop in Brussel en in onze foodservice (catering) voor zowel zakelijke als privé-evenementen.
Onze kernwaarden in een notendop
Hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten
Een van de belangrijkste redenen waarom handgemaakte vegan producten beter smaken, is de kwaliteit van de ingrediënten. In tegenstelling tot industrieel geproduceerde alternatieven die vaak afhankelijk zijn van conserveringsmiddelen, kunstmatige smaakstoffen en vulstoffen, gebruiken wij voornamelijk natuurlijke, volwaardige ingrediënten.
Dit betekent:
– Veel voedzame plantaardige eiwitten, zoals seitan, tofu en peulvruchten;
– Verse groenten, kruiden en specerijen voor een verbeterde smaak.
Als je handgemaakt eet, proef je echt voedsel.
– Geen onnodige toevoegingen of chemicaliën;
Met zorg en expertise gemaakt
Handgemaakte producten ondergaan een heel ander proces dan in de fabriek gemaakte producten. Bij The Vegan Butcher’s Choice nemen we de tijd om:
– onze recepten te perfectioneren, zodat ze zowel qua smaak als textuur aanslaan;
– te innoveren met nieuwe smaken en combinaties waar supermarktmerken niet aan kunnen tippen;
– de traditionele culinaire technieken te behouden, met respect voor de kunst van het voedsel maken, maar aangepast aan plantaardige alternatieven.
Wanneer voedsel in kleine hoeveelheden door vaardige handen wordt gemaakt, is elke hap rijk aan smaak en authenticiteit.
Duurzaamheid en ethische voordelen
Het ondersteunen van handgemaakte vegan producten betekent ook het ondersteunen van duurzaamheid. In tegenstelling tot grootschalige fabrieken die bijdragen aan afval en overtollige verpakking, richten ambachtelijke merken zoals The Vegan Butcher’s Choice zich op minimale afvalproductie, lokale inkoop (waar mogelijk) om de ecologische voetafdruk te verkleinen, ethische productie die prioriteit geeft aan zowel het milieu als eerlijke arbeidspraktijken.
Elke aankoop helpt een gezondere planeet en een bewustere voedingsindustrie te ondersteunen.
Bonus: Een gepassioneerd, lokaal bedrijf steunen
Door voor The Vegan Butcher’s Choice te kiezen, koop je niet zomaar eten: je steunt een gepassioneerd, Brussels bedrijf dat zich sinds 2019 inzet voor een revolutie in plantaardig eten.
Wij maken eten voor mensen die van lekker eten houden, of ze nu veganist, flexitariër of gewoon nieuwsgierig naar plantaardige alternatieven zijn. Onze missie is om van ethisch eten een gastronomische ervaring zonder compromissen te maken.

Wie we zijn
Federica Boddi - Oprichter Met een diploma economie heeft Federica haar zinnen gezet op het creëren van een succesvol bedrijf. Federica verhuisde in 2014 naar België en is sindsdien veganist. Na een aantal jaren voor een aantal Europese lobby's te hebben gewerkt, besloot ze de opgedane kennis te gebruiken om haar echte droom te volgen. Federica is klaar om bij te dragen aan een plantaardige wereld door het hart van mensen te veroveren met heerlijke vegan producten!" Benoit Van den Broeck - Oprichter Benoit is al twintig jaar veganist en heeft een uitgebreide kennis over plantaardig eten. Benoit was vrijwilliger/werknemer voor verschillende dierenorganisaties en leidde oa. controversiële undercoveronderzoeken, waarbij hij de gruwel van slachthuizen en intensieve veeteelt in België onthulde. Hij is nu op een missie om smakelijke nieuwe producten op de markt te brengen, met als groot levensdoel: de vleesindustrie overbodig maken.

Werken als vegan butcher
- Ervaring opdoen in een professionele keuken
- Leer meer over spannende plantaardige voeding
- Werken in een bedrijf met een interessant concept
- Veel variatie in je taken
- Een correct salaris in overeenstemming met je niveau
.
Studenten & flexi jobs zijn welkom.
Aarzel niet om ons je CV te sturen!